PAKAT UNDI PAS

MENU UTAMA


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/prk059/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

INFO P059


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/prk059/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Jangan terpengaruh dengan gula-gula BN PDF Cetak emel
Ditulis oleh [email protected]   
Jumaat, 03 April 2009 17:41

AIR PUTIH, 4 April : "Jangan terpengaruh dengan gula-gula politik BN". Itulah ingatan yang diberikan oleh YB Khalil Idham Lim yang merupakan ADUN Titi Serong semalam dalam ceramahnya di Air Putih DUN Changkat Jering.

 

Semalam Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak telah mengumumkan dua keputusan iaitu menarik balik penggantungan dua akhbar terbitan Pakatan Rakyat iaitu Harakah dan Suara KeADILan, selain membebaskan 13 tahanan ISA dan memulakan langkah mengkaji semula Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Sekiranya Perdana Menteri yang baru itu melepaskan tahanan ISA berkuat kuasa serta merta, mengapa suara rakyat masih dikongkong.

"Mana boleh dengan gula-gula BN ini hanya melepas dan membebaskan tahanan, sedangkan suara rakyat masih dikongkong termasuklah apa yang berlaku di Bukit Gantang ini", tegas beliau.

Baru-baru ini pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah mengeluarkan arahan ceramah hanya boleh dibuat hingga pukul 11 di kawasan perkampungan dan pukul 12 tengah malam di kawasan bandar.

Sekiranya Najib datang ke Bukit Gantang, beliau turut mencabar Najib supaya mengumumkan bahawa ceramah boleh dibuat seperti biasa iaitu sehingga pukul 12 tengahmalam dan berilah kebebasan untuk rakyat bersuara, sekiranya beliau benar-benar ingin mengamalkan demokrasi.

 

ALBUM