PAKAT UNDI PAS

MENU UTAMA


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/prk059/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

INFO P059


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/prk059/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
UMNO masih tidak berubah - PJ N9 PDF Cetak emel
Ditulis oleh [email protected]   
Selasa, 31 Mac 2009 08:32

KUALA SEPETANG, 31  Mac : UMNO mahu lakukan perubahan. Itulah yang dikatakan oleh puak UMNO selepas selesai persidangan UMNO. Apakah benar UMNO ingin membuat perubahan? Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Ustaz Zulkifli Omar berpandangan bahawa UMNO masih lagi tidak berubah.


Ini dapat dilihat dengan pemilihan YB Khairy Jamaluddin sebagai Ketua Pemuda UMNO yang baru sedangkan Khairy kata beliau didapati bersalah dengan kes rasuah.


"Sekiranya UMNO benar-benar mahu berubah, UMNO tidak memilih pemimpin yang rosak. Calon-calon yang dipilih majoritynya terlibat dengan tuduhan rasuah", katanya dalam ceramah di Kg Jebong malam tadi.


Mengulas isu surat khabar Harakah dan Suara KeADILan di gantung permitnya selama 3 bulan, ulas beliau sekiranya Barisan Nasional (BN) benar mahu mendaulatkan demokrasi, BN haruslah memberi ruang kepada rakyat untuk mendapat maklumat dan tidak mengharamkan mana-mana surat khabar. Tetapi BN telah menyalahgunakan kuasa mereka dengan menyekat rakyat dari mendapat maklumat yang sepatutnya.Ini menunjukkan bahawa BN takut Pakatan Rakyat mendedahkan akan fakta dan penyelewengan yang telah mereka lakukan.


Pakatan Rakyat nyata sama sekali tidak ada ruang untuk muncul di dalam media seperti di dalam televisyen, radio dan sebagainya. Segala maklumat dari Pakatan Rakyat adalah yang tepat dan terkini tetapi dinafikan oleh pihak BN dengan menggunakan televisyen dan radio supaya menidakkan berita tersebut supaya rakyat hanya melihat perkara negatif sahaja di pihak Pakatan Rakyat.


Sekiranya UMNO mengatakan bahawa berita yang dikeluarkan oleh Harakah dan Suara KeADILan adalah satu fitnah kepada kerajaan, tegas beliau ialah menyarankan supaya BN membawa perkara ini ke mahkamah dan bukannya mengharamkan surat khabar berkenaan.


Calon PAS merupakan calon yang berwibawa yang dikehendaki oleh rakyat. Sekiranya 3 ADUN Pakatan Rakyat tidak diculik, BN tidak mampu untuk mengambil alih kembali kerajaan Perak. Tetapi mereka telah merampas kuasa secara tidak sah kerana tidak mengikut perlembagaan.Zambry yang dilantik Menteri Besar bukanlah dari pilihan rakyat tetapi sultan sebaliknya Nizar dipilih berdasarkan pemilihan oleh rakyat sendiri dan beliau masih merupakan Menteri Besar Perak yang sah. 


Allah itu Maha Kaya dengan mentakdirkan berlakunya pilihanraya kecil Bukit Gantang selepas penculikan 3 orang ADUN itu. Jadi ini memberi peluang kepada Pakatan Rakyat untuk mengambil alih kembali pemerintahan yang dirampas oleh BN sekaligus membenamkan BN di Perak.

 

ALBUM